TUL:N painin ystävät

Painin historiasta kiinnostuneet

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n painijaosto ja TUL:n Painin Tuki ry ovat käynnistäneet v.1997 painin TUL:n Vääntäjät historiaprojektin.

Tavoitteena on, että saamme kerättyä kotisivuille ja kovien kansien väliin runsaasti sekä kattavasti tietoa TUL:n painitoiminnasta.

On ajateltu, että kotisivuille ja painettavaan teokseen tullaan kirjaamaan yleinen osa, missä peilataan TUL:n painin sijoittumista suomalaisen urheilun ja painin kartalle.

Tätä varten tarvitsemme jämerää tietoa:

       * onko Sinulla on TUL:n painiin liittyvää aineistoa muistissa, valokuvina tai kirjallisena tietona?
       * haluamme sitä lainaksi tai kokonaan historia-projektin ja TUL:n painijaoston käyttöön.

Historiaprojektin tärkein osa on henkilöhakemisto, minkä tiedot liitetään myös internetiin omille kotisivuille ja kirja tultaneen aikanaan painamaan matrikkeli-muotoon.

Tavoitteena on, että saamme näille kotisivuille sekä tulevaan teokseen todella tarkat tiedot vähintään seuraavien kriteerien täyttävistä TUL:n vääntö-immeisistä:

       * nuorten tai miesten painin TUL:n tai SM-mitalin omaava henkilö
       * liiton, piirin tai TUL:n painiseuran jaostossa työskentelyä vähintään 10 vuotta = tietoja odotellaan myös naisjaostojen puurtajista!

TUL:n Vääntäjät historiaprojekti on edennyt kohtuullisen hyvin. Olemme saaneet aikaiseksi tuloskirjan, mihin on liitetty liiton junioreiden ja miesten mestaruuspainien mitalistilistat vuodesta 1919 alkaen.

272 sivuisen tuloskirjan tiedot on v. 2001 kesän aikana liitetty myös historiaprojektia varten perustetuille kotisivuillemme.

Kiinnostuneet voivat tilata painettua tuloskirjaa hintaan 20 euroa (+toimituskulut) lajipäälliköltä: yhdystiedot ovat näillä kotisivuilla.


TUL:n Vääntäjät rullaamaan

V. 2001 kesäkuuhun mennessä palautettujen matrikkelilomakkeiden tiedot kuvineen liitettiin myös TUL:n painin kotisivuille.

Henkilötietoja selatessa ja lukiessa tulee muistaa se, että tiedot kaikkine puutteineen ja virheineen pohjautuvat pääsääntöisesti seurapuurtajien toimittamiin tietoihin.

Ja huomaat varmaan myös sen, että hyvin usean menestyneet painijan ja seurajohtajan tiedot puuttuvat kokonaan sivuiltamme.

Voitko auttaa näiden tietojen keräämisessä?

Sivuilta löytyy matrikkelitietojen keräämislomakkeet ja niitä voi myös tilata paperiversiona lajipäälliköltä.

Toiveemme on, että ilmoitat meille mahdollisimman tarkasti havaitsemasi puutteet ja virheet. Henkilökuvia kiihkeästi myös odotellaan.


Pistetään yhdessä projekti rullaamaan!

"Hikisesti" ponnistellen saamme tulevien sukupolvien tarkasteluun kerätyksi tarkkoja ja arvokkaita tietoja maamme menestyneimmän urheilulajin saavutuksista ja henkilöistä?


Painitoimintaa tukemaan

Tämän päivän TUL:n painin vetäjien toive on myös se, että jokainen TUL:n painin ystävä ja myös matrikkelitietojen toimittaja liittyisi TUL:n Painin Tuki ry:n jäseneksi.

Jäsenmaksu on vain 20 euroa ja maksujen tuotto käytetään:

       * nuorten stipendeihin
       * nuorten valmennusryhmän toimintaan
       * Kisakeskuksen poikapainileirin tukemiseen
       * historia-projektin rahoittamiseen

Jäsenmaksun voit suorittaa tilille:

       * TUL:n Painin Tuki ry 104430-203588
       * tiedonanto-osaan tulee kirjata todella selvästi ja tarkasti nimi ja täydellinen osoite!


HISTORIA JA TUL-PAINITERVEISIN!

TUL:n Painin Tuki ry
Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry / painijaosto
Hannu Kiminkinen


Etusivu
Historiaprojekti