28.10.2005 Eesti - Suomi maaottelu Tallinna

29. - 30.10.2005 XVIII Kristjan Palusalun painin muistoturnaus

Tallinna Palusalu turnaukset kaaviot (Alareunan numeroita klikkaamalla löytyy Palusalu turnauksen sarjojen täydelliset ottelutulokset)

*******************************************

Lehdistötiedote 28.10.2005

Painimaaottelu Tallinnassa
Viro -  Suomi 2 - 5

Perjantai iltana oteltiin Tallinnassa kreikkalais-roomalaisen painin Viro - Suomi maaottelu. Ottelun voitti yllättävänkin selväsi Suomen maajoukkue. Seitsemän vauhdikkaan ottelun jälkeen pisteet olivat Suomen hyväksi 5-2. Viikonvaihteen aikaan maajoukkueen painijat jatkavat ottelujaan 18. Kristjan Palusalun muistoturnauksessa.

Sarjassa 55 kg Suomea edusti vasta 14-vuotias Helsingin Paini-Miesten Veli-Karri Suominen. Vastustajana hänellä oli kokenut Anar Zeinalov. Ottelun voitti selvästi eräpistein 2-0 Zeinalov.

60 kiloisten sarjassa ylivoimainen voittaja oli  Lapuan Virkiää edustava Pasi Huhtala. Nuori Marker Pormar joutui taipumaan kummassain erässä lapualaisen käsittelyssä ennen täyttä aikaa. Huhtala voitti ottelun komeilla junttaheitoilla.

Suomalaisten paras maaottelussa oli nuori Lahden Ahkeran Ville Lehmusvirta. Vastassa ollut Olari Suislep joutui katselemaan Lehmusvirran korkealle nousseissa junttaheitoissa Kalevin palloiluhallin kattovaloja.

Tampereen KOO-VEEn Jessi Kekki voitti sarjan 74 kg nuorukaisten välisessä ottelussa vastustajansa Erki Alarin myös selväsi.

84 kg ottelussa kokemus oli valttia. Alavuden Urheilijoiden Tuomo Mäntylä riepotteli ylivoimaisen voiton Viron Alo Toomista.

Virolaisten paras oli sarjan 96 kg Toomas Proovel. Arvokisoissakin mitaleja kärkkynyt Proovel voitti Suomen tulevaisuuden lupauksen Nurmon Jymyn Rami Hietaniemen erin 2-0. Ensimmäisessä erässä Hietaniemellä oli pieniä mahdollisuuksia jopa erävoittoon.

Raskaassa sarjassa Suomen ankkuri Nurmon Jymyn Juha Ahokas joutui yllättävän koville Viron nuoren Heiki Nabin kanssa. Ottelussa piti suorittaa kolme erää, vasta tämän jälkeen Nalle Ahokas oli ottelun voittaja.

Ottelutulokset:

55 kg: Anar Zeinalov Viro - Veli-Karri Suominen  Suomi 2-0 (10-3, 9-0)
60 kg: Marger Porman Viro - Pasi Huhtala Suomi 0-2 (3-7, 0-6)
66 kg: Olari Suislep Viro - Ville Lehmusvirta Suomi 0-2 (0-6, 0-6)
74 kg: Erki Alak Viro - Jesse Kekki Suomi0-2  (1-6, 0-4)
84 kg Alo Toom Viro - Tuomo Mäntylä Suomi 0-2 (0-5, 0-8)
96 kg: Toomas Proovel - Rami Hietaniemi Suomi 2-0 (2-0, 6-0)
120 kg: Heiki Nabi Viro - Juha Ahokas Suomi 1-2 (0-4, 1-1, 0-1)

Huhtala ja Lehmusvirta hopealle
Suomen painille menestystä Tallinnassa

Viikonvaihteessa Tallinnassa otellaan Eestin Kalevin järjestämänä kreikkalais-painin kaksinkertaisen olympiavoittajma Kristjan Palusalun 18. muistoturnaus. Kovatasoisissa painikisoissa on edustajia 11 maasta.

Painin nykyisten sääntöjen mukaan sarjat painitaan loppuun saakka saman päivän aikana. Lauantaina oteltiin 55, 60, 66 ja 74 kg:n sarjat.

Suomalaisista lauantain finaaleissa painivat Suomen maajoukkueen edustajina turnauksessa mukana olleet lapualainen Pasi Huhtala ja lahtelainen Ville Lehmusvirta.

Sarjan 60 kg finaalissa Huhtalan vastustajana oli Liettuan Edgar Venckaitis. Ensimmäisen erän Huhtala voitti komeasti laajakaarisella junttaheitolla. Toisen erän voitti myös junttaheiton turvin liettualainen. Tiukan kolmannen erän voitti pistein 2-1 Venckaitis. Sarjavoittaja liettulainen. Ennen finaalia Lapuan Virkiän Huhtala voitti erin 2-0 Venäjän Kaino Valeryn ja Suomen Mika Koskisen ja Magvan Amirkhanin.

Sarjan 60 kg pronssiotteluissa olivat mukana Kotkan Paini-Miesten Ville Käki, vastustaja oli Venäjän Valery Voronkin. Käki hävisi ottelun selätyksellä.Toisessa pronssiottelussa kohtasivat Vaasan Tovereiden Magvan Amirkhani ja Janakkalan Paini-Ilveksen Mika Koskinen. Vauhdikkaan ottelun voitti erin 2-0 Koskinen.

Lehmusvirta paini sarjan 66 kg finaalissa Venäjän Sergei Kovalenkon kanssa. Lahden Ahkeran Lehmusvirta raivasi finaalipaikan voittamalla erin 2-0 Viron Olari Suislepin ja Ruotsin Jonas Abrahamssonin. Finaalissa Lehmusvirta hävisi ensimmäisen erän pistein 5-0 ja toisen erän voitti pistein 11-2 liettualainen.

Sarjassa 74 kg pronssille väänsi Vaasan Voima-Veikkojen Marko Tuomela.

29.10. 2005 palkintojärjestys

55 kg: 1) Yuri Koval Ukraina, 2) Evgeny Voropaev Venäjä, 3) Shakhin Gasymov Venäjä ja Konstantin Urakov Venäjä

60 kg: 1) Engars Venckaitis Liettua , 2) Pasi Huhtala Suomi (Lapuan Virkiä), 3) Valeryi Voronkin Venäjä ja Mika Koskinen Suomi (Janakkalan Paini-Ilves), 5) Ville Käki Suomi (Kotkan Paini-Miehet) ja Magvan Amirkhani Suomi (Vaasan Toverit)

66 kg: 1) Sergei Kovalenko Venäjä, 2) Ville Lehmusvirta Suomi (Lahden Ahkera), 3)Aleksandr Kazakevic Liettua ja Olari Suislep Viro, 5) Jonas Abrahamsson Ruotsi ja Aleksandr Khvosh Ukraina

74 kg: 1) Tommy Lundell Ruotsi, 2) Gusen Zharahov Venäjä, 3) Marko Tuomela Suomi (Vaasan Voima-Veikot) ja Vadim Aladzhev Venäjä, 5) Sergey Dospekhov Venäjä ja Mihail  Muravjovs Latvia

Sunnuntaina 30.10. kisoissa on vuorossa 84, 96 ja 120 kg sarjat. Suomalaisista on ottelemassa mm. Euroopan mestari Juha Ahokas.

Lehdistötiedote 30.10.2005

Juha Ahokas voittaja

Viikonvaihteessa Tallinnassa oteltiin Eestin Kalevin järjestämänä kreikkalais-painin kaksinkertaisen olympiavoittajma Kristjan Palusalun 18. muistoturnaus. Kovatasoisissa painikisoissa on edustajia 11 maasta.

Painin nykyisten sääntöjen mukaan sarjat painitaan loppuun saakka saman päivän aikana. Sunnuntaina oteltiin 84, 96 ja  120 kg:n sarjat.

Suomalaisista sunnuntain finaaleissa painivat Suomen maajoukkuetta edustaneet nurmolaiset Juha Ahokas ja Rami Hietaniemi.

Sarjan 120 kg finaalissa Nurmon Jymyn Ahokkaan vastassa oli saksalainen Ronald Kraft. Kumpikin erä päättyi heti alkuvaiheessa Ahokkaan laajakaarisiin komeisiin 5 pisteen juntta- ja ravattiheittoihin.

Hietaniemen vastustaja sarjassa 96 kg oli virolainen  Heiki Nabi, joka otteli perjantain Viro-Suomi maaottelussa tiukan ottelun raskaassasarjassa Juha Ahokkaan kanssa. Sunnuntain finaalissa Hietaniemi voitti esimmäisen erän ja toisen voitti upealla laajakaarisella junttaheitolla Nabi. Kolmas ratkaiseva erä päättyi Nabin hyväksi pistein 3-2. Kummankin ottelijan pisteet tulivat rullauksilla.

30.10. 2005 palkintojärjestys

84 kg: 1) Renee Zimmerman Saksa, 2) Fredrik Shön Ruotsi , 3) Rait Tomberg Viro ja Alo Toom Viro, 5) Tuomo Mäntylä Suomi (Alavuden Urheilijat) ja Valtteri Moisio Suomi (KOO-VEE Tampere)

96 kg: 1) Heiki Nabi Viro, 2) Rami Hietaniemi Suomi (Nuron Jymy) 3) Pasi Pietilä Suomi (Tampereen Painiseura) ja Stanislav Volotkevic Liettua, 5) Stanislav Rodionov Venäjä ja Eduar Azikhanov Venäjä

120 kg: 1) Juha Ahokas Suomi (Nurmon Jymy), 2) Ronald Kraft Saksa, 3) Aleksandr Chermetskyy Ukraina ja Aleksandr Petrenko Ukraina,  5) Jan-Åke Forslund Ruotsi ja Vladimir Chegurov Venäjä