| Etusivu | Haku | Arkisto | Palaute | Yhteystiedot |

Toimintakalenterit
Kilpailukutsuja
Tulospörssi
Kuvagalleria
Koulutusta ja aineistoa
Huomionosoitusasiaa
Painijaosto
TUL:n Painin Tuki ry
TUL:n painiseurat
CSIT:n painitoiminta
Historiaa ja henkilötietojaLiikunnan Ammattitutkinto
Näyttötutkintoon valmistava ammatillinen aikuiskoulutus

Haetko osaamista seuran toiminnan kehittämiseen? Tarvitsetko työvälineitä seuran toimijoiden sitoutuneisuuden ja aktiivisuuden tukemiseen? Tunnetko riittävästi seuratoiminnan verkostoja tai yhteistyökumppaneita?

Seuratoiminnan osaamisala
Liikunnan ammattitutkinto sijoittuu työelämälähtöisenä tutkintona ammatillisen peruskoulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen välimaastoon. Tavoitteena on työssä sekä valmistavan koulutuksen aikana ja / tai käytännön elämässä opitun ammattitaidon osoittaminen näyttöjen avulla. Valmistava koulutus antaa ammatillisia valmiuksia aikuisliikunnan asiantuntijuuteen.

Mihin työtehtäviin
Liikunnan ammattitutkinnon seuratoiminnan osaamisalan suorittaneet toimivat seurojen toiminnanjohtajina, valmennuspäällikkönä, seuratoiminnan koordinaattorina, junioripäällikkönä, toiminnan käytännön järjestäjänä tai vastaavissa tehtävissä. Seuratoiminnan osaamisalan suoritettuaan henkilöllä on kokonaisnäkemys seuran toiminannasta, toiminnan kehittämisestä ja valmiudet visioida ja kehittää sekä johtaa tuloksellisesti seuran toimintaa. Hänellä on näkemystä vastata järjestöissä seuratoiminnan kehittämisestä.

Kohderyhmä, sisältö ja opiskelutapa
Koulutukseen hakeutuvilta edellytetään työn tai harrastusten kautta saatua alan työkokemusta / koulutusta. Tutkinnon osat ovat toimintaympäristön hallinta, terveyden edistäminen seuratoiminnassa, liikunnan ohjaaminen ja valmennus seuratoiminnassa, yrittäjyys ja seuratoiminnan hallinta. Koulutus on monimuoto-opiskelua ja koostuu lähi- ja etäjaksoista sekä työssä oppimisesta. Koulutus soveltuu työn ohessa suoritettavaksi. Lähijaksot pidetään pääsääntöisesti urheiluopistolla.

Tutkinnon näytöt ovat ammattitaidon hankkimistavasta riippumattomia. Koulutuksessa, työelämässä ja harrastuksissa hankittua osaamista voidaan hyödyntää tutkinnossa vaaditun ammattitaidon näytöissä. Valmistavasta koulutuksesta laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma.

Aika
Lähijaksot alkavat 13.10.2008 ja päättyvät 2.6.2009. Valmistavan koulutuksen kokonaislaajuus on 30 ov.

Lähijaksojen ajankohdat:
1. 13-16.10
2. 10-12.11
3. 3-5.12
4. 12-15.1
5. 9-11.2
6. 9-11.3
7. 6-8.4
8. 4-6.5
9. 1-2.6

Paikka
Urheiluopisto Kisakeskus, Fiskars, Pohja, Länsi-Uusimaa, n. 100 km Helsingistä ja Turusta

Hinta
Koulutuksen hinta on 840 euroa. Se sisältää opistolta jaettavan keskeisen materiaalin, majoituksen ja ruokailut lähipäivien osalta sekä tutkintomaksun 50.50 € Opetushallitukselle. Osallistuminen tutkinnon näyttöihin ilman valmistavaa koulutusta maksaa 900,50 €. Voit tiedustella lähimmästä työvoimatoimistostasi mahdollisuutta osallistua koulutukseen työvoimapoliittisena koulutuksena. Oppisopimustoimistot antavat tietoa oppisopimusopiskelusta.

Hakeminen
Hakulomake www.kisakeskus.fi Lisäksi arvioi oma osaamisesi Opetuhallituksen www.osaan.fi -sivuilla ja liitä tulokset hakemuksen liitteeksi. Vain liitteineen toimitetut hakulomakkeet käsitellään. Hakulomakkeen voit myös tilata: Urheiluopisto Kisakeskus puh. (019) 2230300, fax. (019) 2230322, sähköposti: info@kisakeskus.fi. Viimeinen hakulomakkeen jättöpäivä on 19.9.2008. Opiskelupaikan vastaanottaminen on varmistettava 30.9.2008 mennessä.

Ammattitutkintostipendi
Koulutusrahasto myöntää ammattitutkinnon suorittaneille stipendejä tietyin ehdoin. Lisätietoa ammattitutkintostipendeistä ja sen saamisehdoista saa Koulutusrahaston kotisivuilta osoitteesta www.koulutusrahasto.fi.

Lisätiedot
Tutkinnonjohtaja Sanna Savolainen, puh. (019) 2230321 tai (040) 8431425, sanna.savolainen@kisakeskus.fi tai koulutusvastaava Jari Laitamäki (019) 2230370 jari.laitamaki@kisakeskus.fi.