JAKO LOHKOIHIN

Painijat jaetaan painoluokittain kahteen lohkoon, A- ja B-lohkoon. Parittoman arpanumeron nostaneet muodostavat lohkon A, ja parillisen nostaneet taas lohkon B. Kun painijoita on vain 3-5, ei muodosteta lohkoja, vaan kaikki painivat toisiaan vastaan.

Selvennys: Kun kaikki painijat ovat nostaneet arpanumerot, laitetaan nämä nostetut arpanumerot järjestykseen siten, että pienin nostettu numero on nro 1, seuraavaksi pienin numero 2 ja niin edelleen. Tämän mukaan painijat jaetaan parittomien ja parillisten numeroiden perusteella A ja B lohkoihin.

ARVONTA

Lohkojaon jälkeen arvotaan painiparit siten, että jokainen painija kohtaa listassa lähinnä alapuolellaan olevan painijan. Jokaisessa lohkossa, jossa on pariton määrä painijoita, korkeimman numeron saanut painija saa vapaavuoron, ja siirtyy seuraavalle kierrokselle listan ylimmäiseksi ilman ottelupisteitä.

Painija pitää tämän paikan, kunnes hänet korvaa toinen vapaavuorossa oleva ylijäänyt painija, joka siis menee nyt listan ylimmäiseksi. Vapaavuoron saaminen kierroksella on arvonnassa oikeus. Tästä säännöstä ei saa poiketa muussa tapauksessa kuin silloin, kun arvonta käy mahdottomaksi muille lohkossa painijoille, tai jos pois ottamalla vapaavuoron joltakin voidaan mahdollistaa useampi osaottaja samaan lohkoon. Sellaisessa tapauksessa lepovuoroon jää seuraavaksi korkeimman numeron omaava painija.

ALKUKIERROKSET

Alkukierroksilla tapahtuvat painijoiden karsimiset. Ottelija karsiutuu hävittyään kaksi ottelua. Alkukierrokset jatkuvat, kunnes lohkossa on jäljellä kaksi karsiutumatonta painijaa. Nämä painijat kohtaavat toisensa lohkofinaalissa, mikäli eivät ole aiemmin toisiaan kohdanneet.

Jos jäljelle on jäänyt kolme karsiutumatonta painijaa, ja he ovat voittaneet toisensa, päätetään sijoitukset huomioonottaen tulokset heidän keskinäisissä otteluissaan. Se ottelija, jolla on eniten ottelupisteitä, voittaa. Jos ottelupisteet ovat samat, lasketaan kaikkien otteluiden ottelupisteet, jonka jälkeen heidät sijoitetaan paremmuusjärjestykseen näiden pisteiden mukaan.

Mikäli pisteet edelleen ovat samat, lasketaan sijoitukset alla luetelluiden kriteereiden mukaan, ottaen huomioon seuraavaa:

Karsintojen jälkeen ollaan tilanteessa, että vain kahdella painijalla on samat pisteet.

On löytynyt varma ykkönen, jolloin kakkosen ja kolmosen sijoitukset lasketaan keskinäisten otteluiden perusteella, tai on löytynyt varma kolmonen, jolloin ykkösen ja kakkosen sijoitukset lasketaan keskinäisten otteluiden perusteella

- eniten selätyksiä (huomioiden nopeimmat selätykset)
- eniten voittoja ja ylivoimaisia pistevoittoja
- eniten suorituspisteitä
- vähiten varoituksia
- eniten viiden-, kolmen-, ja kahden pisteen heittoja
- mikäli painijat edelleen ovat samoissa pisteissä, voittaa se, joka painaa vähiten

FINAALIT

Painijat, jotka ovat sijoittuneet ensimmäisiksi lohkoissaan (A ja B), menevät finaaliin.
Painijat, jotka ovat sijoittuneet toisiksi lohkoissaan, menevät pronssiotteluun.

HUOM! Mikäli painija on jättänyt väliin ensimmäisen kierroksen ottelunsa, ei hänellä ole oikeutta käydä kilpailua loppuun.

Kaava otteluiden määrälle: Painijoiden lukumäärä kertaa 2, miinus painoluokkien määrä kertaa 3

2 painijaa = finaali,
3 painijaa = 3 kierrosta,
4 painijaa = 3 kierrosta,
5 painijaa = 5 kierrosta
6-8 painijaa = 3 kierrosta + finaalit,
9-12 painijaa = 4 kierrosta + finaalit,
13-16 painijaa = 5 kierrosta + finaalit,
17-24 painijaa = 6 kierrosta + finaalit,
yli 25 painijaa = 7 kierrosta + finaalit

Tiedot ovat alustavia, ja niitä voidaan pitää läpileikkauksena kilpailua suunniteltaessa.